Holandsko 2007 - DogFrisbee - Incredible Dog Challenge - neděle

sevenum 005.jpg
Jednotlivá druzstva z různých zemí nebylo mozné si plést. Větsina Němců z klubu Crazy flying dog´s byla "frolíkově" červená.
sevenum 007.jpg
Skupina z Holandska byla zelená. U nich co se psích ras týče převládali asi nejvíce retrívři.
sevenum 009.jpg
Méně početní, svou kanárkově zlutou ale o to víc nápadní, byli zástupci Belgie.
sevenum 010.jpg
My se snazili reprezentovat nás DiscDog klub ČR. Někteří si nás pamatovali z podzimního Mistrovství Evropy, které se konalo také zde, ale často si nás pletli s Poláky.
sevenum 012.jpg
Tohle tričko naprosto vystihovalo nase pocity, kdyz jsme se v neděli probudili. Sice skoro neprselo, ale foukalo tak hrozně, ze doma bychom nesli ani trénovat. Kubovo motto: "Vítr je nás kamarád" nikdo z nás nesdílel. Inu Holandsko - země větrných elektráren. Ráda bych ostatní psychicky podpořila s tím, ze to s tím větrem snad nebude tak hrozné, ale vím kam by mě posílali, a tak mě nezbylo nez s nimi soucítit, protoze jsme jako jediná v neděli nesoutězila.
sevenum 013.jpg
Vsechny nase 3 týmy se statečně přihlásily do kategorie Advance. Bylo v ní 11 soutězících. Vyssí kategorie je uz jenom Open, která je zároveň kvalifikací do USA. Nizsí jsou pak předzačátečníci a začátečníci. V DogFrisbee nejsou zadné limity jednotlivých kategorií, kazdý můze závodit tak, jak se cítí nebo tak, s kým chce poměřit své výkony. MiniDistance začal Pavel se Sárou. Naházeli 5,5 bodů.
sevenum 014.jpg
Protoze v Sevenum neexistuje zádné losování startovního pořadí, nastupovaly týmy za sebou tak, jak se přihlásily. Naše 3 české týmy tedy hned za sebou. Míse s Arnikou se hned první hod nepodařil. Skoda. Byl by minimálně za 3 body. V ostatních hodech si to ale krásně napravily a celkem nasbíraly 18,5 bodů - to je zatím také jejich rekord.
sevenum 015.jpg
Nestačili jsem ani vydechnout, protoze hned po nich nastupovali Lucka s Darrim. Přestoze jindy hází krásné dlouhé hody a Lucka měla u nás i rekord v hodu na dálku, podařili se jim bohuzel jen 2 správné hody. Celkem 6 bodů.
sevenum 016.jpg
Pak následovaly 2 kola freestylu. Podle výsledků v MiniDistance a v prvním kole freestylu by se správně mělo startovní pořadí změnit podle průbězného pořadí. Ani tentokrát si s tím pořadatelé nelámali hlavu a Pavel se Sárou nastupovali ve stejném pořadí jako na začátku.
sevenum 017.jpg
Mísa s Arnikou
sevenum 018.jpg
sevenum 019.jpg
V druhém kole freestylu se Arnika kousla do jazyku a Mísa proto předčasně ukončila sestavu, nastestí to bylo skoro az u konce a tak to moc výrazně jejich sestavu nenarusilo.
sevenum 020.jpg
Lucka a Darri.
sevenum 021.jpg
Ty provázela opravdu smůla. Měli moc pěknou sestavu, ale Darri téměř na konci při výskoku dopadl na zadek a rozhodčí je diskvalifikovala. Útěchou jim samozřejmě nebylo ani to, ze rozhodčí byla opravdu přísná a diskavalifikovala poměrně hodně týmů. Lucka tak mohla pokračovat do druhého kola, ale z prvního se jim nezapočítal ani jeden bod.
sevenum 022.jpg
sevenum 023.jpg
Druhé kolo se Lucce i Darrimu podařilo pěkně.
sevenum 041.jpg
V polední pauze se konala soutěz ve skoku psa na dálku do vody.
sevenum 042.jpg
Bylo horko a tak to bylo i příjemné osvězení.
sevenum 057.jpg
sevenum 060.jpg
Jako motivace bylo dovoleno cokoliv.
sevenum 076.jpg
Některým psům se opravdu nechtělo. Bylo poznat, kdo je na něco podobného zvyklý a trénovaný, a kdo vidí něco takového poprvé.
sevenum 077.jpg
sevenum 078.jpg
Můj freestylový favorit - křízenec čivavy - se naprosto neohrozeně vrhl do soutěze i tady a do vody bez jediného zaváhání skočil. V porovnání jeho rozměrů k výsce místa odrazu a hladiny smekám :-)
sevenum 079.jpg
sevenum 082.jpg
Takhle skáčou profíci.
sevenum 083.jpg
Tady vidíte naprostého vítěze. Tedy jeho kousek, protoze takovou dálku nikdo nečekal. Ani já jako fotograf ani překvapení rozhodčí.
sevenum 084.jpg
Napodruhé jsem se již poučila a přesunula se s foťákem výrazně dál od místa odrazu.
sevenum 085.jpg
Zcela jednoznačně vyhráli. Délka skoku: 7,5 metrů.